Menu

 

Dojenje – govorite o tome!

„World Alliance for Breastfeeding Action“ (WABA) je najavila ovogodišnju temu Svjetske sedmice dojenja. Ovogodišnja tema teži tome da stavi na noge maldi, međugeneracijski rad uz privlačan moto „Dojenje – govorite o tome“.

U ovoj temi se sve kreće oko komunikacije na različitim nivoima i razlčitim područjima. Komunikacija je važan segment da bi se uradila reklama za dojenje i da bi se podržalo dojenje. Živimo u vremenu u kojem globalna zajedništva odmah i uvijek mogu doći u kontakt jedni sa drugim. Svakodnevno se pronalaze novi putevi komunikacije. Mi ove puteve komunikacije možemo iskoristiti, kako bi proširili svoj horizont i između kolega razmijenili aktuelno znanje o dojenju.

Preko uobičajenih, kao i preko novih načina komunikacije mi možemo  prenositi informacije o dojenju i izvan direktnih granica, kako bi podstakli razmjenu informacija i kako bi riječi pretvorili u djela. Ovaj koncept sadrži i prevazilazi generacijsku, područnu, polnu i kulturnu komunikaciju i zahtjeva praktičnu podršku i kontakte.

Izvor: www.lalecheliga.de

Prevod i obrada: Centar „Fenix“

Više informacija možete pronaći na: www.worldbreastfeedingweek.org